U bent nu hier: Home » Drenthe » Gieten » Raatjes advocatuur

Raatjes advocatuur

Brink 17
9461 AR Gieten (Drenthe)
Tel: 0592730800
Fax: 0592730801
KvK: -
Afbeelding › Raatjes advocatuur Jolanda Raatjes is naast geregistreerd mediator bij de MfN (het voormalige NMI), ook advocaat.

Bij een verschil van inzicht heeft iedere partij een eigen verhaal. De manier waarop iemand een bepaalde gebeurtenis ervaart, verschilt van persoon tot persoon. Logischerwijze zijn de verhalen die beide partijen in een conflict vertellen, in de regel dan ook sterk uiteenlopende verhalen. Kenmerkend voor deze verhalen is dat ze altijd gebaseerd zijn op onbegrip en wantrouwen. Bovendien herkennen partijen zichzelf vaak niet in het verhaal van die ander. Vanzelfsprekend komt iemand in opstand wanneer er iets over hem/haar verteld wordt wat niet klopt. Tegelijkertijd gedragen ruziënde personen zich in een conflict anders dan daarbuiten. Ongewild wordt hiermee al gauw het negatieve verhaal van de ander bevestigd. Als mediator kan Jolanda Raatjes partijen helpen dit circulaire proces te doorbreken.

Achter deze conflictverhalen verschuilen zich altijd gemiste kansen, wensen, behoeften en onuitgesproken verwachtingen. Tijdens een (co-)mediationtraject gaat Jolanda Raatjes samen met de partijen op zoek naar deze achterliggende aspecten. Aandacht voor beide versies van de werkelijkheid, de impact van het conflict en wederzijdse erkenning spelen een belangrijke rol binnen haar werkwijze. Vanuit hier ontstaat er vaak meer ruimte om op zoek te gaan naar situaties waarbij er vanuit meer vertrouwen en begrip gecommuniceerd wordt. Hoe ver weg en hoe onmogelijk dit ook kan lijken, vaak is er in het verleden ook anders gecommuniceerd.

Door de sterke focus op de communicatie en de onderliggende verstandhouding, is deze vorm van mediation bij uitstek geschikt voor doorlopende relaties (zoals de relaties tussen buren, collega’s, familieleden en (gescheiden) ouders). Oftewel; procederen kan altijd nog. Laten we eerst in de vorm van een dialoog het gesprek aangaan.
Diensten: Mediation, Juridische dienstverlening
Er wordt gewerkt op afspraak.
Introductie video onbekend
Het werkgebied is niet beperkt tot een bepaalde afstand.
Sociale media:
Vind dit bedrijf leuk, deel deze pagina met familie & vrienden:
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy